www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

OTO TEST'TE ZAMAN KAYBEDİLDİ”

 OTO TEST

CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Uyarımıza kulak vermeyenler projenin 2 yıllık kaybına ve gecikmesine sebep olmuşlardır. Oto Test Merkezi Bursa'da daha uygun ve verimsiz bir arazide yapılmalıdır” dedi.

Tayan, Yenişehir’de kurulması planlanan, sonra da vazgeçilen Oto Test Merkezi’nin yeri ile ilgili 2 yıl önce dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Bursa Milletvekillerine gönderdiği mektupta bahse konu arazinin 1’inci sınıf mera olduğunu, ‘Tesis için başka alternatif araziler aranmalıdır’ uyarısında bulunduğunu söyledi.

 DAHA VERİMSİZ BİR ARAZİYE YAPILMALI

Otomotiv Test Merkezi ile ilgili gelişmeleri üzüntüyle karşıladığını aktaran Tayan, Bursa’nın böyle bir eseri 2 yıldır kazanamadığına vurgu yaptı. Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından, Oto Test Merkezi’nin yeri ile ilgili yapılan açıklamanın, 22 Kasım 2012 tarihinde dönemin Başbakanı ve Bursa Milletvekillerine yaptığı uyarının doğruluğunu ortaya çıkardığını belirten Tayan, “AKP iktidarı akıllarına gelen projeleri yeteri kadar incelemeden, araştırmadan ve planlamadan gündeme getirmekte, karşılaştıkları engellerden dolayı zaman kaybına ve çeşitli spekülasyonlara sebebiyet vermektedirler. Yenişehir’de ıslah edilmiş mera mevkiinde verimli topraklarda Oto Test Merkezi yapmanın hatalı olduğuna işaret etmiştik. Uyarımıza kulak vermeyenler projenin şimdiden 2 yıllık kaybına ve gecikmesine sebep olmuşlardır. Oto Test Merkezi Bursa’da daha uygun ve verimsiz bir arazide yapılmalıdır” dedi.

 

2 YIL ÖNCE UYARMIŞTI

Turhan Tayan, 2 yıl önce Başbakan ve milletvekillerine mektubunda; “Bilindiği gibi Bursa ülkemizin en önemli otomotiv sanayi merkezidir. Türk Standartları Enstitüsü tarafından kurulması düşünülen Oto Test Merkezinin Bursa’da tesis edilmesi doğru ve yerinde bir karardır. Bu tesisin Bursa’nın neresinde kurulacağı konusu ayrıca çok önemlidir. Basından öğrendiğimize göre Bursa-Yenişehir ilçesindeki 2 bin 600 dönümlük mera bu tesis için öngörülmekte ve işlemler yapılmaktadır. Mera Komisyonu alelacele toplanarak oy çokluğu ile arazinin mera vasfını kaldırmıştır. Tarım Bakanlığının onayını takiben arazi Hazineye devredilecek ve sonrasında Türk Standartları Enstitüsüne tahsis edilecektir. Bahse konu arazi 1. sınıf meradır, Devlet masraf etmiş, ıslahı yapılmış bir meradır. Bu mera ve çevresi Boğazköy Barajı’nın devam eden sulama inşaatı alanındadır. Çok nitelikli ve değerlidir. Yörenin çiftçisi, köylüsü, üreticisi, hayvan besicisinin gözü önünde büyük bir hata işlenmektedir. Bu haklı sese kulak vermek hem bilimin, hem ekonominin, hem hukukun gereğidir kanaatindeyim. Bursa’da bu tesis için başka alternatif araziler vardır. Bu yanlıştan dönülmesi, daha sağlıklı bir incelemeden sonra karar alınması konusundaki görüşlerimi paylaşmak üzere takdirlerinize sunarım” ifadelerine yer verilmiştir.

 

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19